چند سالی است که شاهد تلاش و اختصاص بودجه‌های فراوان برای آنچه که پاکسازی زبان فارسی از واژگان بیگانه عربی، تورکی و انگلیسی هستیم؛ اما آیا فارسی بدون آنان می‌تواند به عنوان زبانی مستقل به حیات خود ادامه دهد؟


یول‌پرس: در شماره امروز (۳۰ اردیبهشت ۹۷) رومه قانون، یادداشتی تحت عنوان پالایش وام‌ واژه‌های زبان عربی از زبان فارسی» آورده که در آن سعی کرده از وم زدودن کلمات و واژه‌های عربی از زبان فارسی سخن براند، اما آیا چنین امکانی برای اساتید زبان فارسی و تمداران وجود دارد؟ به هم پیوستگی این دو زبان چقدر است؟ آیا زبان فارسی خالص قدرت سکانداری به عنوان زبان یک ملت را دارد؟ آیا اصلا آنچه که امروز به عنوان زبان فارسی می‌شناسیم، واقعا یک زبان است؟

زمانی که در اردیبهشت ماه ۹۳ ایرینا بوکووا» مدیرکل یونسکو به ایران سفر کرد، سینه چاکان زبان فارسی از شیرینی و قدرت زبان فارسی به وی گفته و خواهان ثبت این زبان به عنوان هشتمین زبان دنیا در یونسکو شدند که یونسکو بعد از بررسی دقیق در دی ماه ۹۴  پاسخ جالبی داده و اعلام کرد: ” پیشنهاد ثبت زبان ﻓﺎﺭﺳ بعنوان ﻫﺸﺘﻤﻦ ﺯﺑﺎﻥ ﺑﻦﺍﻟﻤﻠﻠ ﺩﺭ ﻮﻧﺴﻮ رد شد!؛ شروط بین المللی کردن یک زبان این است که حداقل زبان رسمی هفت کشور باشد یا جمعتی که به آن زبان سخن می گویند حداقل پانصد میلیون نفر باشند؛ از نظر یونسکو ﻓﺎﺭسی ﺍﺮﺍﻥ ﻟﻬﺠﻪﺍ سی وسوم ﺍﺯ ﻋﺮﺑ ﻭ ﺯﺑﺎﻥ ﻋﻘﻢ ﺍﺳﺖ که هیچ واژه ای از خود نداشته و علمی نیست. ” (خبرگزاری تابناک / ۵ دی ۹۴ / کد خبر: ۱۵۱۶۳۹) (لینک)

در پاسخ یونسکو، زبان فارسی نه تنها به عنوان زبان مستقل شناخته نشده است بلکه به عنوان لهجه سی و سوم زبان عربی شناخته شده که بررسی میزان واژگان عربی در این زبان موید همین ادعای یونسکو است اما باید افزود که ایران از تلاش خود برای ثبت فارسی به عنوان زبان دست برنداشته و حتی بارها از تغییر قانون یونسکو سخن گفته‌ است.

با توجه به گسترش اندیشه‌ها، ادیان و رسانه‌ها بدون در نظرگیری مرزهای جغرفیایی، تداخل زبان‌ها نیز اتفاق افتاده و هر زبانی نواقصات واژگانی خود را از دیگر زبان‌ها وام گرفته است و این مختص به زبان‌های ایرانی نیست بلکه در تمامی زبان‌های زنده دنیا رخ داده است بطوریکه طبق اعلام غلامعلی حدادعادل که بیشترین تلاش را برای پاکسازی فارسی نموده است ۵۰ درصد زبان فارسی از واژگان عربی تشکیل شده است.

یعنی اگر بخواهیم واژگان عربی را از زبان فارسی حذف کنیم باید نصف کلمات را حذف کنیم!! این در حالی است که حدود ۲۰۰۰ کلمه زبان فارسی نیز کلماتی وارد شده از زبان تورکی هستند و اگر دلواپسان زبان فارسی بخواهند آنان را نیز حذف کنند این زبان بطور کل عقیم خواهد شد که باید کلمات وارد شده از زبان‌های دیگر مانند فرانسوی و روسی نیز به آنان افزود.

با این اوصاف سال‌هاست که شاهد تولّد سازمان‌ها و نهادهایی بودیم که هر روز میلیاردها تومان از بودجه کشور را برای نابودی کلمات به هدر می‌دهند تا زبان فارسی خالص‌سازی گردد (اختصاص ۵/۱۲ میلیون تومان برای هر واژه در بودجه ۹۷)

حال چرا حذف واژگان عربی از فارسی مطرح می‌گردد؟ بررسی عقاید دلواپسان این موضوع نشان می‌دهد بیشتر این افراد وامدار گروه پانفارس و باستانگرایی هستند که توهم و اوهام پیشرفت و تمدن باستانی پارسی دارند و علت عقب ماندگی ایران را ورود اسلام و اعراب می‌دانند که زبان عربی نیز به عنوان نماد اسلام باید از ایران زدوده گردد موضوعی که با بررسی آثار باقی مانده بعد از حادثه پوریم تا ورود اسلام به مدت ۱۲ قرن به کلی منتفی می‌باشد و حال این گروه حمله به زبان عربی را سلاحی برای نابودی اسلام می‌دانند.

سخن آخر اینکه یک زبان با گسترش اقتصاد، فرهنگ و تمدن؛ خود را بازسازی کرده و واژگان یک زبان، ماحصل نحوه زندگی و تمدن یک ملت هستند نه چوب زور سازمان و نهادها با بودجه‌های میلیاردی؛ و یک زبان با توجه به تاریخ و تمدن بشریت خود به خود ساخته می‌شود نه با تحمیل واژگان مغرضانه و مضحک.

 http://yolpress.ir/?p=62976 :منبع


۱۵ باور نادرست که احتمالا در مدرسه یاد گرفته اید

رنگ مربوط به حروف نام شما

آیا «فارسی» لهجه‌ای از «زبان عربی» است؟

زبان ,فارسی ,عربی ,یک ,واژگان ,یونسکو ,زبان فارسی ,به عنوان ,یک زبان ,از زبان ,واژگان عربی

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مشاوره تحصیلی کنکور | کارشناسی ارشد | دبیرستان |تیزهوشان | انتخاب رشته نهال گل محمدی تبریز فروش محصولات جنسی MrCoder | Programmer ★بر محمد و آل محمد صلوات★ ADмιɴιѕтrαтoR هدیه تبلیغاتی گیفتو محصولات سلولزی کامران تک دستگاه ضد عفونی کننده دست اتوماتیک فایل گذر